Supercelle over Fauske

Då supercella kom til Fauske.

Frå Wikipedia:

En supercelle er et kraftig tordenvær med kraftig roterende og stigende luftbevegelser (en mesosyklon). Superceller er det største og kraftigste av forskjellige typer tordenvær som kan oppstå. I tillegg til superceller finnes det enkeltceller (en enkel tordensky), multiceller og bygelinjer.

Mi fysste og forhåpentligvis ikkje siste supercelle. Den kom litt brått på, men fekk knipsa nokre lyn likevel. Det blas og regna voldsomt mens det stod på, noko som gjorde det litt vanskelig å fotografere. Eg er heller ikkje spesielt trent på å fotografere lyn, so eg måtte berre gjette på korr mykje eg skulle eksponere. Det første biletet blei voldsomt overeksponert, men nede til venstre kan ein likevel sjå eit heftig lyn som slo ned ganske nært.

DSC04064

På dei to andre nokonlunde brukbare bileta traff eg litt betre med eksponeringa.

DSC04079

DSC04083

Ei heftig opplevelse. Eg sovna litt seinare enn vanleg den natta :)

Leave a Reply